Breng erfgoed tot leven

Onze geschiedenis en cultuur is tot in detail vastgelegd in digitale of gedigitaliseerde collecties en archieven van diverse musea, bibliotheken en gespecialiseerde instellingen. Deze databases en archieven zijn een rijke bron voor nieuwe verhalen, maar blijven nog te vaak onbedoeld verborgen voor het grote publiek. De DigiTales bibliotheek brengt deze verborgen schatten naar huiskamers, klaslokalen en openbare locaties. Kinderen (en de volwassenen om hen heen!) gaan via een DigiTale actief aan de slag met topstukken uit regionale archieven.

Aansluiten

Culturele instellingen kunnen op verschillende manieren aansluiten bij de DigiTales bibliotheek.

Meer weten of een idee delen? Mail of bel.

Een eigen DigiTale publiceren

De eerste DigiTales zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met musea, archieven en erfgoedinstellingen uit pilotregio Friesland. Maar er liggen ongetwijfeld nog veel meer schatten verborgen in gedigitaliseerde archieven en databases. Ook een DigiTale publiceren in de verhalenbibliotheek? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

Speelmuur op locatie

Blikvanger op locatie! Boek de speelmuur en verleid bezoekers om kennis te maken met de DigiTales bibliotheek.

Opstartkosten: €450,-* (eenmalig)
Huur en helpdesk: €200,- per maand

*Inclusief transport, installatie en ondersteuning bij het gebruik van de wand. Kosten excl. BTW.

Neem contact op

Er was eens…

DigiTales is een initiatief van serious gamebedrijf 8D Games en communicatiebureau Bureau Maalstroom. De ambitie? De jeugd spelenderwijs in contact brengen met digitale erfgoedcollecties en tegelijkertijd het leesplezier bevorderen. Het aanbieden van volksverhalen in een interactieve, digitale jas biedt bovendien tegenwicht aan het probleem van ontlezing. Dat zag ook het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Eind 2019 honoreerden zij het projectidee met een bijdrage vanuit het fonds Digital Heritage X Public.